Friday, April 17, 2009

ခ်ိဳခ်ည္ငံစပ္ ကန္စြန္းရြက္ကို ဒီလိုခ်က္။




ေယာင္းမတို.ေရ ...


ဒီေန.ေတာ့ မီးမ ေစ်းထဲမွာ ကန္စြန္းရြက္ေတြ အမ်ားၾကီးေတြ.လို. အားရပါးရ ၀ယ္ပစ္လိုက္တယ္ .. စခ်က္လိုက္ၾကစို.ေနာ္။


ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့


ကန္စြန္းရြက္ ( သူက အဓိကေလ)


ၾကက္သြန္နီ/ၾကက္သြန္ျဖဴ


ငရုတ္သီးစိမ္း


မန္က်ည္းသီးအႏွစ္


ငပိငံျပာရည္ နဲ. ပုစြန္ေျခာက္မွဳန္.


အခ်ိဳမွဳန္. ဆႏြင္းမွဳန္. နဲ. အေရာင္တင္မွဳန္.ေပါ့။


ပထမဦးဆံုး .. ကန္စြန္းရြက္ကို ျဖတ္ေတာက္ျပီး ေရအရင္စိမ္ထားပါ။ ဒါမွ ေျမၾကီးေတြ ဓါတုေဗဒပစၥည္းေတြ စင္မွာေလ။ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္နဲ. ငပိ(အနည္းငယ္) ကိုလည္း ခြက္၁ခြက္စီ ထည့္ျပီး ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ. ေဖ်ာ္ေပးပါ။ အဲ့လိုစိမ္ထားတုန္း ၾကက္သြန္နီျဖဴကို အခြံခြါ ငရုတ္သီး အမွီးျဖတ္ ေရေဆးျပီး ပါးပါးေလးလွီးေပးပါ။


လွီးျပီးသားေလးေတြကို ခ်က္မယ့္ အိုးထဲထည့္ ျပီးေတာ့ ဆီပူပူေလးနဲ. ဆီသတ္ေပါ့ (ေညွာ္မယ္ေနာ္ အရပ္ကတို.ေရ)။ လွီးထားတာေလးေတြနဲ. ပုစြန္ေျခာက္မွဳန္. ကို ေရာျပီးဆီသတ္တဲ့အခါ အေပၚမွာေျပာထားတဲ့ ဆႏြင္းမွဳန္. အေရာင္တင္မွဳန္.နဲ. ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔ေတြပါေရာထည့္ေနာ္။ ငံျပာရည္ေလးလည္းမေမ့နဲ႔။မီးေအးေအးေလးနဲ. လုပ္ထားတုန္း စိမ္ထားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္ေလးေျပး ဆယ္ .. ေသခ်ာေဆးျပီးမွေနာ္. အရမ္းမေလာနဲ႔။ရရင္ ကန္စြန္းရြက္နဲ. စိမ္ထားတဲ့ ငပိနဲ. မန္က်ည္းရည္ကို ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ျပီးေတာ့ ေရကို အေနေတာ္ေလး လိုက္ေရာ .. အရသာကေတာ့ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့ပံုမ်ိဳးေလး ျပင္လိုက္ပါ။ ေရလည္းဆူျပီ .. အရြက္လည္း ႏူးျပီးဆို ၾကည့္ေကာင္းေအာင္ ထည့္ျပီးေတာ့ .. စားၾကမယ့္ေဟ့ ခစ္ခစ္။


ပုစြန္ေျခာက္ေနရာမွာ ငါးေသတၱာ ဒါမွမဟုတ္ ပုစြန္ကို ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းျပီးလည္း ထည့္လို.ရပါတယ္။ ပုစြန္ေျခာက္ကေတာ့ နည္းနည္း သက္သာျပီး အိမ္မွာ အလြယ္တကူရွိတာေလးကို အဆင္ေျပေျပ ခ်က္လိုက္တာေပါ့။



0 comments: