Saturday, April 18, 2009

ကန္စြန္းငပိ ဒီလိုရွိ၏


မီးမေျပာတယ္ေနာ္ .. ကန္စြန္းရြက္ ၀ယ္တာမ်ားသြားလို. ... မျငီးမျငဴ စားလိုက္ရေအာင္ ပရိတ္သက္ၾကီးေရ ..

ဒီ၁ခါေတာ့ ယိုးဒယားအစားအစာျဖစ္တဲ့ ကန္စြန္းရြက္နဲ. ငပိေရာ ေၾကာ္လိုက္ရေအာင္ကြယ္။

ပါ၀င္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့

ထံုးစံအတိုင္း ကန္စြန္းရြက္

ငပိ

ၾကက္သြန္ျဖဴ

ငရုတ္သီးေတာင့္

အခ်ိဳမွဳန္. ေတြျဖစ္ပါတယ္။

အရင္ဆံုး ေဆးထားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္ကို ေရစစ္ထားပါ။ ေရစစ္ထားတုန္း ငပိကို ေရေႏြးေႏြးေလးနဲ. ေဖ်ာ္ေပါ့။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ. ငရုတ္သီးေတာင့္ေလးေတြကို ပါးပါးစိပ္စိပ္ေလး လွီးပါ။ ျပီးရင္ ဒယ္အိုးကို မီးနဲ.တိုက္။ (မလန္.ပါနဲ. မီးအပူေပးေျပာတာ)။ ဆီပါထည့္ေနာ္. ဆီပူလာျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ. ငရုတ္သီး ေလးေတြ ေရာျပီး ဆီသတ္ပါ။ အဲ့အခ်ိန္မွာပဲ ငပိအရည္ေဖ်ာ္ေလးကို ထည့္။ နည္းနည္းေလး အနံ.ထြက္လာရင္ (ငပိနံ.) (ေသခ်ာတယ္ ေဘးအိမ္က ျမန္မာမဟုတ္ေတာ့ ဆဲျပီ) ေရစစ္ထားတဲ့ ကန္စြန္းရြက္ေလးထည့္။ အခ်ိဳမွဳန္.ေလးျဖဴး .. ႏူးျပီဆို ပန္းကန္ျပားလွလွေလးထဲ ေသခ်ာ ထည့္ မဖိတ္ မစင္နဲ. သန္.ေအာင္ေနာ္ .. အစားအစာမွာ အျမင္ေကာင္းမွ စားခ်င္ၾကတာ။ အျမင္က အရင္တဲ့ အရသာက ေနာက္မွ လာတာ။ ဒါဆို .. အရံဟင္း၁ခြက္ရျပန္ျပီ ခ်စ္ေယာင္းမတို.ေရ ...




0 comments: