Friday, March 4, 2011

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္၁ခြက္


ကဲ အန္တီတို႔
သားၾကီး ငါးၾကီးခ်ည္းပဲ စားေနတာ မျငီးေငြ႔ဘူးလား ... တခါတေလလည္း က်န္းမာေရး သင့္ေလ်ာ္ .. အကုန္အက် လည္း မၾကီးတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ ေလး စားလို္က္ၾကရေအာင္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္ ခ်က္ၾကမယ္ဆိုရင္ေတာ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီး = ၆လံုး
ငပိ = ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္းႏွင့္ ၁ဝက္
ငံျပာရည္ = ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ဟင္းအရသာမႈန္႔ = လၻက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ = ၁လံုး ( ကေလးေခါင္းေလာက္ ရွိတာ သိတယ္ ဟုတ္ ဟိ)
ငရုတ္သီးစိမ္း = ၃ေတာင့္
ဆႏြင္းမႈန္႔ = လၻက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီးမႈန္႔ = ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
နံနံပင္ = အနည္းငယ္
သံပုရာသီး = ၁လံုး ( အရည္ညွစ္)
အရင္ဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး အတံုး ေသးေသးေလးေတြ လွီးပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီအခြံခြါျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးနွင့္အရြယ္တူ ေလးေတြ လွီးပါ။ ျပီးရင္ နံနံပင္ ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ လက္ တဆစ္အရြယ္ ျဖတ္ပါ။ ငရုတ္သီးကိုလည္း ခပ္စိတ္စိတ္လွီးပါ။ ဒါျပီးရင္ ငပိကို ေရေႏြးနဲ႔ အရည္ပစ္ပစ္ေလး ျဖစ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ဖုိ႔ မေမ့နဲ႔ေနာ္။
ျပင္ဆင္ျပီးျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္မယ္။ ျပီးရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ ငရုတ္သီးမႈန္႔ရယ္ ငံျပာရည္ ဟင္းအရသာမႈန္႔ စသည္တုိ႔ကို ေရာျပီး ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ ညွိဳးသြားျပီဆို ငပိရည္ေဖ်ာ္ေလး ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ လွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ညွိဳးလာလွ်င္ သံပုရာသီး အရည္ညွစ္ထားတာေလး ထည့္ပါ။ အေနေတာ္နဲ႔ ႏူးသြားျပီဆိုလွ်င္မီးပိတ္ ျပီး နံနံပင္ ေလးအုပ္လိုက္ပါ။ အဖံုးေလး ခဏ အုပ္ထားျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ဆို လွလွပပျပင္ဆင္ျပီး အသင့္စားသံုးႏိုင္ပါျပီရွင္။
ဒီလိုဆိုေတာ့ ခံတြင္းေတြ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ငါးပိခ်က္ေလး ၁ခြက္ ရပါျပီရွင္။

0 comments: