.jpg)
မီးမ အိမ္မွာ ဟင္းမခ်က္တာၾကာျပီ။ အပ်င္းတစ္ေနတာေလ။ ဒါနဲ႔ အေမက ၾကည့္မရလို႔ေတာ့နဲ႔တူတယ္။ ဒီေန႔ မနက္ လာေျပာတယ္ .. အငယ္မ ဒီေန႔ ငါ့ကို ဟင္းခ်က္ေပးတဲ့။ မနက္က ေစ်းကေန ခရမ္းသီး ၀ယ္လာတယ္တဲ့။ ျပီးေတာ့ ေရႊဖရံုသီးလည္း ၀ယ္လာတယ္။ ဟို၁ခါ သင္ေပးသလို ေၾကာ္လိုက္တဲ့ ေရႊဖရံုသီးကိုေတာ့ .. ျပီးေတာ့ ခရမ္းသီးကိုေတာ့ ၾကည့္က်ပ္ခ်က္လိုက္ဆိုတာနဲ႔ မီးမတို႔ ထံုးစံ အတိုင္း မတတ္တတတ္နဲ႔ ႏွပ္ေတာ့တာပဲေလ။
မမတို႕ေရ ..
ခရမ္းသီးနွပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ..
ခရမ္းသီး - ၃ ေတာင့္
ပုစြန္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - ၁ လံုး (ထိုင္၀မ္က ၾကက္သြန္နီ ၁လံုးက ေမြးကာစကေလးငယ္ရဲ႕ ဦးေခါင္းေလာက္ ရွိတယ္)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁ မႊာ
ဗမာ ငံျပာရည္ - လၻက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ ၃ ဇြန္း
ဟင္းအရသာမွဳန္႕ ( ငါးမွဳန္႔ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္သားမွဳန္႔)
ဆႏြင္းမွဳန္႔ - လၻက္ရည္ဇြန္း ႏွင့္ ၁ဇြန္း
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လၻက္ရည္ ဇြန္းႏွင့္ ၁ ဇြန္း
ကဲ ~~~ စျပီေနာ္ ..
အရင္ဆံုး ခရမ္းသီးကို အတံုးငယ္ေလးေတြ ျဖတ္ျပီး ေရဇလံုႏွင့္စိမ္ထားပါ။ ဒါမွ ပိုးသတ္ေဆး ဓါတုေဆး၀ါးေတြ ကြ်တ္မွာေပါ့ေနာ္။ ပုစြန္ေျခာက္ကို ေရစိမ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ပုစြန္ေျခာက္ , ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ကို ႏုတ္ႏုတ္ဆင္းျပီး ေထာင္းပါ။ ျပီးသြားတဲ့ အခါမွာ ဆီသတ္ေတာ့မယ္ေနာ္။ ေညွာ္မယ္ဗ်ိဳး .. ပုစြန္ေျခာက္ ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ကို ဆီပူပူနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲတြင္ ဆီသတ္ပါ။ (အဆာေတြ ထည့္တဲ့အခါ မီး ေလွ်ာ့ေနာ္ မီးမ တို႔ အျမဲတူးတတ္လို႔)။ ျပီးလွ်င္ ငံျပာရည္ ဟင္းအရသာမွဳန္႔ ဆႏြင္းမွဳန္႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔မ်ားကို ေရာသမေမႊ ခစ္ခစ္။ ဆီသတ္တုန္းမွာ မီးေအးေအးေလး ထားျပီး စိမ္ထားတဲ့ ခရမ္းသီးကို ေရ ၃ ၄ ေရေလာက္ႏွင့္ ေဆးပါ။ ျပီးလွ်င္ ဆီသတ္ထားေသာ အိုးထဲသို႔ ထည့္ျပီး မီးအနည္းငယ္ျပန္တင္ကာ ေမႊပါ။ ခရမ္းသီး အနည္းငယ္ေပ်ာ့သြားပါက အိုးထဲသို႔ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ျပီး အုပ္ထားပါ။ တခ်က္တခ်က္ေမႊေပးရန္မေမ့ပါနွင့္။ မီးဆို တူးသြားတတ္တယ္ ခစ္ခစ္။ ေနာက္ ... ခရမ္းသီးလည္း ႏူးျပီ။ ဆီေလးျပန္လာျပီဆို ခ်ိဳျမိန္ျပီး ထမင္းစား၀င္တဲ့ ခရမ္းသီးႏွပ္ ၁ခြက္ ရပါျပီရွင္။
0 comments:
Post a Comment